ukenpl
Вівторок, 13 лютого 2024 08:02

Перемога здобувачів професійної освіти Донеччини в конкурсі з номінацій в рамках Х Науково-практичної конференції учнівської та студентської молоді «Біологічні дослідження та винахідництво»

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

30 січня 2024 року в онлайн форматі відбулася ювілейна Х Науково-практична конференція учнівської та студентської молоді «Біологічні дослідження та винахідництво»

         Організатор заходу – Донецький обласний еколого-натуралістичний центр.

        У конференції взяли участь 80 учнів закладів освіти з 19 територіальних громад Донецької області, а також вихованці Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання.

      В рамках конференції був проведений Конкурс творчих робіт серед здобувачів освіти. Учасники презентували свої роботи за трьома віковими категоріями у 6 секціях: «Юний дослідник», «Юні ботаніки та рослинники», «Енергія і середовище», «Юні зоологи і тваринники», «Винахідницькі та раціоналізаторські проєкти еколого-натуралістичного напряму», «Екологія та здоров’я».

       Журі у складі фахівців від Регіонального ландшафтного парку «Краматорський», «Клебан-Бик», Донбаського державного педагогічного університету, Донбаської державної машинобудівної академії, Маріупольського державного університету, Одеського державного аграрного університету, Донецького обласного центру визначило переможців.

         Серед переможців профтехосвітяни Донеччини:

- І місце у секції «Екологія та здоров’я» - Мирошниченко Маріанна, учениця Державного навчального закладу «Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище», яка представила науково-дослідну роботу на тему: «Дослідження і розробка технології борошняного виробу: «Кекс з продуктами функціонального призначення (протеїн з коноплі, спіруліна, борошно з гарбуза, борошно кокосове, цукор кокосовий, олія зі льону)», спрямовану на поліпшення харчових продуктів для людей з вадами здоров'я в країнах третього світу»;

- ІІ місце у секції «Винахідницькі та раціоналізаторські проекти еколого-натуралістичного напряму» - Лунегова Марія, учениця Державного навчального закладу «Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище», яка представила проект ботанічного саду для відбудови Донеччини після нашої перемоги: «Ковчег життя»;

- І місце у секції «Екологія та здоров’я» - Марченко Максим, учень Покровського професійного ліцею, який захищав проект за темою: «Вплив стресу на організм підлітків. Способи подолання стресу».

         Керівники учнівських проектів – викладачі хімії та біології Валентина Чебатуро (Покровський професійний ліцей), Сергій Маришев (ДНЗ «Краматорське ВПТКУ»).

         Вітаємо переможців та керівників! Ваші досягнення є вражаючими та надихаючими. Бажаємо юним винахідникам та керівникам подальших успіхів у наукових дослідженнях та відкриттях, які зроблять важливий внесок у розвиток біологічних наук.

ВІРИМО У НАШУ ПЕЕРМОГУ ТА ДОПОМАГАЄМО ЗСУ! СЛАВА УКРАЇНІ!

Переглядів : 88

Контакти

home

місто Краматорськ,

Донецька область,

Україна, 84331

email

nmcptodon@meta.ua

nmcptodon@gmail.com

phone

+380505461201

(директор

Гончаров Едуард Вячеславович

 

© НМЦ ПТО у Донецькій області

Search

Много шаблонов Joomla на JooMix.org