ukenpl
Четвер, 01 лютого 2024 11:41

Засідання обласної школи перспективного педагогічного досвіду «Організація дистанційної роботи викладача» ЗП(ПТ)О Донеччини!

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)
Засідання обласної школи перспективного педагогічного досвіду «Організація дистанційної роботи викладача» ЗП(ПТ)О Донеччини!
 
         Школа перспективного педагогічного досвіду одна із дієвих форм методичної роботи, що сприяє постійному професійному зростанню викладачів, впровадженню й удосконаленню провідних методів викладання.
         31 січня 2024 року проведено третє онлайн заняття ШППД для викладачів фізики.
         Профільний методист НМЦ ПТО у Донецькій області Ольга Пустовгарова привітала учасників заходу і націлила на активну співпрацю.
         Керівника ШППД – Олександр Циганок, викладача фізики Покровського професійного ліцею для третього заняття обрав тему «Проведення лабораторного практикуму з фізики в умовах дистанційного навчання», яка є однією з проблемних при організації уроків фізики: це і обмежений доступ до лабораторного обладнання, відсутність можливості безпосередньої взаємодії вчителя та учня під час проведення експериментів та обговоренні результатів, неможливість безпосередньо проводити експерименти та виконувати вимірювання.
 
 
         Керівник ШППД, вирішив ці проблеми за допомогою використання віддалених симуляцій, віртуальних лабораторій та спеціалізованих програм для вивчення фізики, які дозволяють учням ефективно вивчати та відпрацьовувати фізичні концепції без присутності в лабораторії. Значну увагу Олександр Циганок приділив роботі з розрахунковим модулем при оброці результатів експерименту.
Разом з керівником учасники ШППД розпочали виконання лабораторної роботи «Вивчення ізобарного процесу»: провели дослід у віртуальній лабораторії, отримали данні, зафіксували їх в таблиці, а потім почали опрацьовувати результати в таблиці Excel. Робота з формулами в програмі Excel не є простою, тому Олександр Циганок показав як вводити формули, спрощувати арифметичні операції та декілька інших функцій. Така практична частина заходу значно пожвавила заняття ШППД, зробила його інтерактивним, практичним та корисним.
       Всі присутні на онлайн занятті ШППД подякували організаторів, побажали один одному творчості, витримки, продуктивних та цікавих уроків. Тримаємо освітянський фронт, працюємо, навчаємо заради майбутнього.
       Посилання на особистий сайт Циганка Олександра Олександровича: https://fizkar.great-site.net/ 
 
Переглядів : 68

Контакти

home

місто Краматорськ,

Донецька область,

Україна, 84331

email

nmcptodon@meta.ua

nmcptodon@gmail.com

phone

+380505461201

(директор

Гончаров Едуард Вячеславович

 

© НМЦ ПТО у Донецькій області

Search

Много шаблонов Joomla на JooMix.org