ukenpl
П'ятниця, 26 січня 2024 08:51

ВІДБУЛОСЬ ОНЛАЙН ЗАСІДАННЯ ОБЛАСНОЇ МЕТОДИЧНОЇ СЕКЦІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗП(ПТ)О ДОНЕЧЧИНИ БУДІВЕЛЬНОГО ПРОФІЛЮ

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

ВІДБУЛОСЬ ОНЛАЙН ЗАСІДАННЯ ОБЛАСНОЇ МЕТОДИЧНОЇ СЕКЦІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗП(ПТ)О ДОНЕЧЧИНИ БУДІВЕЛЬНОГО ПРОФІЛЮ

 25 січня 2024 року Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Донецькій області провів онлайн засідання обласної секції педагогічних працівників ЗП(ПТ)О за напрямком підготовки «Будівництво та архітектура». Тема засідання: «Сучасні підходи до організації освітнього процесу підготовки кваліфікованих робітників будівельної галузі».

Мета заходу – впровадження ефективних цифрових технологій на уроках професійної підготовки, як однієї із базових і ключових компетентностей сучасного педагога. До заходу долучилося 15 педагогічних працівників ЗП(ПТ)О області за напрямком підготовки.

Відкрила засідання профільний методист НМЦ ПТО у Донецькій області Ірина ФІЛЯЄВА, яка ознайомила присутніх з планом роботи методичної секції на поточний рік, звернула увагу на актуальність обміну інноваційним досвідом, який базується на творчому професійному підході педагога в організації роботи зі створення дидактичних, методичних матеріалів для проведення уроків професійної підготовки з використанням різних цифрових ресурсів.

Тетяна ДЕХТЯР, голова обласної методичної секції педагогічних працівників будівельних професій, методист, викладач спеціальних дисциплін Торецького професійного ліцею підвела підсумки роботи методичної секції за минулий календарний рік, проаналізувала участь педагогічних працівників в масових методичних заходах, внесла пропозиції до плану роботи, презентувала контент постійно діючого Методичного порталу з напрямку підготовки "Будівництво та архітектура" (https://nvg213.wixsite.com/my-site) та надала інформацію щодо його якісного наповнення.

Досвідом роботи з впровадження в освітній процес інноваційних технологій з підготовки кваліфікованих робітників будівельної галузі поділилися спікери заходу:

  1. Валентина ДОЦЕНКО, майстер виробничого навчання Лиманського професійно-технічного училища:

https://docs.google.com/presentation/d/16_RinyG2Xyj2sgnHSaZqNQBA8WRFhAKM/edit?usp=sharing&ouid=114876104589112196849&rtpof=true&sd=true

  1. Олена ГІНКУЛ, викладач спеціальних дисциплін ДНЗ "Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище":

https://docs.google.com/presentation/d/1x9Ypjw98hu0resVV2aHhjOPiO5EHjku4rBWCRKhEy7E/edit#slide=id.p

  1. Інна КРАСОВА, майстер виробничого навчання Білозерського професійного гірничого ліцею:

https://docs.google.com/presentation/d/1Wbm5UnTQ2WJKrj6BKobO3A44GlVxvhXh/edit?usp=sharing&ouid=100353105319426037802&rtpof=true&sd=true

  1. Олена ЧОРНА, директор, викладач спеціальних дисциплін Курахівського професійного ліцею:

https://docs.google.com/presentation/d/1xSvuBaAna9zI94OpIzz25qMX-UNuvaC6/edit?usp=sharing&ouid=101904339419336403220&rtpof=true&sd=true

Спікери розповіли про свої практичні напрацювання з використання цифрових ресурсів під час проведення уроків професійної підготовки у дистанційному форматі.

З практикою застосування сучасних освітніх сервісів під час проведення уроків виробничого навчання в умовах сьогодення, присутніх ознайомила та надала корисні поради їх використання, Любов БЕРЕЖНА, методист Лиманського професійно-технічного училища.

Під час засідання педагоги обговорили актуальні питання підготовки здобувачів освіти з ООП, які навчаються будівельним професіям в ЗП(ПТ)О області, та поділилися своїми напрацюваннями щодо групової і індивідуальної роботи з учнями, надали приклади створених матеріалів в форматі ігрових технологій за допомогою сучасних платформ та сервісів дистанційного навчання.

Захід пройшов насичено і цікаво, учасники узагальнили актуальні пропозиції з питань підготовки майбутніх кваліфікованих робітників в сучасних умовах, подякували спікерам за можливість підвищити свої цифрові та педагогічні компетентності.

Тримаймо освітній фронт! Слава Україні!

Переглядів : 90

Контакти

home

місто Краматорськ,

Донецька область,

Україна, 84331

email

nmcptodon@meta.ua

nmcptodon@gmail.com

phone

+380505461201

(директор

Гончаров Едуард Вячеславович

 

© НМЦ ПТО у Донецькій області

Search

Много шаблонов Joomla на JooMix.org