ukenpl
Четвер, 16 березня 2023 17:43

НА ДОНЕЧЧИНІ ВІДБУЛАСЬ ОНЛАЙН КОНФЕРЕНЦІЯ ПРОФТЕХОСВІТЯН "МІЖПРЕДМЕТНА ІНТЕГРАЦІЯ, ЯК ЕЛЕМЕНТ СУЧАСНОЇ ОСВІТИ. STEM-ПІДХІД"!

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

     28 лютого 2023 року, в останній день зими, Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти в Донецькій області проведена обласна онлайн-конференція «Міжпредметна інтеграція, як елемент сучасної освіти. STЕAM – підхід» з досвіду викладачів загальноосвітньої та професійної підготовки ДНЗ «Костянтинівське вище професійне училище».

          Едуард ГОНЧАРОВ, директор НМЦ ПТО у Донецькій області, відкрив онлайн-конференцію вітальним словом та підкреслив актуальність досвіду викладачів для професійної (професійно-технічної) освіти в умовах воєнного стану та повоєнного часу. Наразі в Донецькій області, у більшості ЗП(ПТ)О, освітній процес організовано у дистанційному або змішаному форматах, але ніщо не повинно стати на заваді до надання якісних освітніх послуг. Від обізнаності та професійної компетентності педагога залежить якість професійної освіти.
          Ольга ПУСТОВГАРОВА, методист кабінету загальноосвітньої підготовки НМЦ ПТО у Донецькій області, привітала всіх учасників онлайн-конференції. Розповіла про напрямки розвитку STEM-освіти в Україні.
Анна ОПАНАСЕНКО, методист кабінету професійної підготовки НМЦ ПТО у Донецькій області, приєдналась до привітань всіх учасників онлайн-конференції. Поділилась інформацією щодо актуальності розвитку STEM-освіти у Донецькій області.
          Зміни, які сьогодні відбуваються в науці, суспільному житті впливають на зміст освіти. Однією з умов підвищення якості освіти є формування цілісної системи універсальних знань, умінь і навичок, а також особистого досвіду здобувачів освіти. Реалізувати цю умову в професійно – технічній освіті допомагають міжпредметні зв’язки.
           Міжпредметні зв’язки – це сучасний принцип освіти, який впливає на відбір і структуру освітнього матеріалу цілого ряду предметів, підвищує системність знань здобувачів освіти, активізує методи навчання, дає можливість застосовувати знання і вміння у конкретних життєвих ситуаціях, в професійній діяльності майбутніх кваліфікованих робітників.
Ольга НОВІКОВА, заступник директора з НВР Краматорського вищого професійного училища, поділилась досвідом в організації STEM-навчання на базі Краматорського ВПУ, розповіла про три нові STEM-лабораторії закладу з різними напрямами роботи, які почали функціонувати до початку введення воєнного стану в Україні.
               З досвідом роботи викладачів ДНЗ «Костянтинівське ВПУ» можна ознайомитись за посиланням: https://cutt.ly/D8jqe21
1. Олена ЧУЧІНА, викладач професійно-теоретичної підготовки, «STЕAM – підхід у навчанні професії «Перукар (перукар-модельєр). Манікюрник»: https://cutt.ly/K8jqsfY
2. Ольга ГОРІНА, викладач математики та інформатики, «STЕAM – підхід на уроках математики та інформатики»: https://cutt.ly/A8jqklu
3. Олексій ТІХОНОВ, викладач професійно-теоретичної підготовки і майстер виробничого навчання, «STЕAM – підхід у навчанні професії «Кухар. Кондитер»: https://cutt.ly/b8jq7XR
4. Наталя КАМАНОВА, викладач фізики та астрономії, «STЕAM – підхід на уроках фізики та електротехніки»: https://cutt.ly/X8jwpID
        Наприкінці заходу спікери зробили невеличкий подарунок у вигляді виконання патріотичного вірша від здобувачки освіти ДНЗ «Костянтинівське ВПУ» Анастасії ПЛАТОНОВОЇ «Костянтинівка – рідне місто».
           Підсумовуючи результати онлайн-конференції, Едуард ГОНЧАРОВ, директор НМЦ ПТО у Донецькій області, зробив висновки про високий показник педагогічної майстерності викладачів закладу освіти. Анна ОПАНАСЕНКО підкреслила, що STEM-освіта – це, на сьогодні, не інноватика в освіті, а вимога сьогодення.
Освітяни Донецької області працюють задля перемоги на освітньому фронті та заради успішного майбутнього України! Слава Україні! Героям Слава!
#Все_буде_ПТО! Все_буде_УКРАЇНА!
Переглядів : 133

Контакти

home

місто Краматорськ,

Донецька область,

Україна, 84331

email

nmcptodon@meta.ua

nmcptodon@gmail.com

phone

+380505461201

(директор

Гончаров Едуард Вячеславович

 

© НМЦ ПТО у Донецькій області

Search

Много шаблонов Joomla на JooMix.org