Версія для друку
Середа, 03 травня 2023 06:29

ВІДБУЛАСЬ ОБЛАСНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА ОНЛАЙН КОНФЕРЕНЦІЯ ЗА ТЕМОЮ: «ОХОРОНА ПРАЦІ – ЕФЕКТИВНА СКЛАДОВА ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКІСНОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ КВАЛІФІКОВАНИХ РОБІТНИКІВ»

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)
       З нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці в Україні, Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Донецькій області 28 квітня 2023 року провів обласну науково-практичну онлайн-конференцію «Охорона праці – ефективна складова для забезпечення якісної професійної підготовки кваліфікованих робітників».
       Конференція стала платформою для обговорення питань навчання з охорони праці педагогів, навчання та інструктажів з охорони праці для здобувачів освіти, охорони праці здобувачів освіти в умовах виробництва та обміну досвідом між освітянами щодо організації роботи з охорони праці в ЗП(ПТ)О під час воєнного стану.
       Модератор конференції, методист НМЦ ПТО у Донецькій області Тетяна Солодун привітала учасників, провела невеличкий екскурс в історію виникнення цього свята і побажала учасникам плідної роботи.
       Директор НМЦ ПТО у Донецькій області Едуард Гончаров звернувся до учасників з вітальним словом та акцентував увагу на тому, що найбільшою цінністю у світі є людське життя, і зауважив, що виконання вимог охорони праці та безпеки життєдіяльності мають велике значення на виробництві, в системі освіти, зокрема у професійної (професійно-технічної), й у всіх сферах суспільного життя.
       Спікерами конференції виступили:
  • Олена Смирнова, методист відділу сталого розвитку громад Донецького інституту післядипломної педагогічної освіти, «Навчання з питань охорони праці: вимоги та нормативні документи»;
  • Олена Чорна, викладач предмета «Охорона праці» Курахівського професійного ліцею, «Проведення навчання та інструктажів з охорони праці під час воєнного стану»;
  • Наталія Бондаренко, старший майстер Слов’янського багатопрофільного регіонального центру професійної освіти імені П.Ф. Кривоноса, «Організація роботи з охорони праці в ЗП(ПТ)О під час воєнного стану»;
  • Валерій Ворона, в. о. начальника відділу охорони праці та техніки безпеки ПрАТ «Новокраматорський машинобудівний завод», «Особливості організації роботи з охорони праці здобувачів освіти ЗП(ПТ)О на ПрАТ «НКМЗ»;
  • Олена Дунічева, фахівець відділу соціальної інфраструктури ПРАТ «МЕТІНВЕСТ ПОКРОВСЬКВУГІЛЛЯ», «Охорона праці в умовах системи професійної освіти на виробництві»;
  • Тетяна Долженко, педагог професійної підготовки Краматорського вищого професійного училища, «Створення безпечних і здорових умов при організації освітнього процесу в Краматорському вищому професійному училищі».
          Конференція проходила насичено, цікаво, з корисним досвідом для педагогів, науковців та для роботодавців, про що йшлося у підсумках обласного онлайн заходу.
          Збережемо своє життя та життя наших вихованців за допомогою знань щодо вимог охорони праці та безпеки життєдіяльності задля відбудови нашої чудової країни після її беззаперечної перемоги у війні з російськими загарбниками!
          Слава Україні! Героям нашим – Слава!
 
Матеріали конференції:
Переглядів : 81