Версія для друку
Субота, 29 квітня 2023 11:33

На Донеччині відбувся онлайн круглий стіл з організації навчання здобувачів освіти ЗП(ПТ)О з особливими освітніми потребами в умовах воєнного стану!

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

       27 квітня 2023 року Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Донецькій області організував та провів віртуальний круглий стіл для керівних та педагогічних працівників ЗП(ПТ)О, які здійснюють професійну підготовку осіб з особливими освітніми потребами.

       Ніна Бєлова, в. о. заступника директора НМЦ ПТО у Донецькій області запросила до зустрічі педагогів 7 ЗПТО області, в яких організовано навчання учнів з ООП, що мають порушення інтелектуального розвитку. Вона нагадала, що навчання цієї категорії здобувачів освіти має свої особливості. Адже самі учні потребують більшої уваги та особливого підходу через свої індивідуальні й специфічні потреби. Було підкреслено, що стосовно них потрібно застосовувати особливі та більш специфічні методи виховання і навчання. А розуміння індивідуальних та специфічних потреб таких учнів дає можливість організувати освітній процес як найкраще.

       Також торкнулися питання нормативного забезпечення організації інклюзивного навчання та створення інклюзивного освітнього простору в ЗП(ПТ)О.

       Практичним досвідом організації освітнього процесу для здобувачів освіти з ООП в дистанційному та змішаному форматах поділилися:

  • Оксана Злобіна, заступник директора з НВР Торецького професійного ліцею,
  • Ганна Макарова, заступник директора з НВхР ДНЗ «Бахмутський центр професійно-технічної освіти»,
  • Наталія Павлова, заступник директора з НВхР Слов’янського багатопрофільного регіонального центру професійної освіти імені             П. Ф. Кривоноса,
  • Наталія Слєпцова, старший майстер ДНЗ «Краматорське вище професійно торгово-кулінарне училище»,
  • Оксана Васіна, старший майстер ДНЗ Костянтинівське вище професійне училище».

       Спікери розповідали, як працюють над збереженням максимально ефективного педагогічного впливу на учнів, які мають порушення інтелектуального розвитку, в умовах сьогодення.

       В ході професійного спілкування учасники заходу мали чудову нагоду не тільки обговорити робочі проблемні питання, але й поділитися власними думками, спогадами та сподіваннями на майбутнє.

Переглядів : 99