Версія для друку
Четвер, 27 квітня 2023 13:17

Обласний семінар-практикум з розвитку мовної компетентності педагогів професійної підготовки ЗП(ПТ)О

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

       26 квітня 2023 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Донецькій області в онлайн режимі було проведено семінар-практикум для педагогів професійної підготовки за важливою та актуальною темою «Розвиток мовної компетентності в професійній освіті»

Робота семінару була спрямована на підвищення рівня володіння мовно-мовленнєвою та комунікативною компетентністю педагогів.

З вітальним словом до учасників виступила модератор заходу, методист кабінету професійної підготовки Тетяна Солодун, яка наголосила на важливості вдосконалення вмінь володіння українською мовою педагогами для формування мовленнєво-компетентних кваліфікованих робітників.

Спікер Тетяна Васюхно, методист кабінету загальноосвітньої підготовки, розповіла учасникам про обов’язкове дотримання мовного законодавства в освітньому процесі, стан забезпечення україномовною літературою з предметів загальноосвітньої та професійної підготовки та результати моніторингу стану мови навчання в ЗП(ПТ)О області.

Спікер Людмила Кравченко, методист кабінету загальноосвітньої підготовки, в своїй доповіді звернула увагу на найрозповсюдженіші помилки, які зустрічаються в усному та писемному мовленні педагогічних працівників, провела тренінг з інтерактивними вправами, дала поради щодо шляхів вдосконалення знань з української мови та відповіла на питання учасників семінару-практикуму.

Спікер Ольга Костюченко, старший майстер та методист Краматорського вищого професійного училища, розповіла учасникам про роботу закладу з розвитку мовної компетентності педагогів та шляхи її вдосконалення.

Спікер Марина Василенко, викладач професійно-теоретичної підготовки Слов’янського багатопрофільного регіонального центру професійної освіти ім. П. Ф. Кривоноса, поділилася з учасниками власним досвідом з удосконалення мовної компетентності та методами роботи з цього питання зі здобувачами освіти.

Доповіді спікерів супроводжувалися змістовними презентаціями, які стануть у нагоді всім учасникам семінару-практикуму.

        Наприкінці заходу, при підведенні підсумків, учасники зазначили, що з користю провели час, змогли самі побути в ролі здобувачів освіти під час тренінгу спікера Людмили Кравченко, отримали важливі поради щодо розвитку мовної компетентності та висловили сподівання на продовження семінарів за такою темою.

    Матеріали семінару-практикуму:

  • Презентація Тетяни Васюхно:

https://docs.google.com/presentation/d/1AQU7YW-gOD1-7zfccZkzulJmQvuX1Zd3/edit?usp=sharing&ouid=107552563881204084156&rtpof=true&sd=true

  • Презентація Людмили Кравченко:

https://docs.google.com/presentation/d/1j7SBeV7xebKwx2oV7Le_xgeALI8rRL-N/edit#slide=id.p1

  • Презентація Ольги Костюченко:

https://docs.google.com/presentation/d/1UD6ozq7FBmuGLn8zlDKenpXfYbRrnrb4/edit?usp=sharing&ouid=107552563881204084156&rtpof=true&sd=true

  • Презентація Марини Василенко:

https://drive.google.com/file/d/1yEZZG_QH7DX8ogg-dX4bYU2Gvom3JbdQ/view

      Технічні словники:

  • Словник технічної термінології. Електротехніка:

           https://repository.encyclopedia.kyiv.ua/items/browse?collection=5

https://repository.encyclopedia.kyiv.ua/files/original/c7a8b06bd92ab990698cab620b8dc226.pdf

  • СЛОВНИК ТЕХНІЧНОЇ ТЕРМІНОЛОГІЇ:

https://repository.encyclopedia.kyiv.ua/files/original/a8d668ab3b429c46f8bce01a40c89d4c.pdf

Працюємо далі! Разом вдосконалюємося. Віримо в беззаперечну перемогу України!

Переглядів : 110