Версія для друку

ТБІЛІСІ ПРИЙНЯВ УЧАСНИКІВ КОНСОРЦІУМУ BEM – Beyound Europe with Micro Credentials (За межі Європи з мікрокредитами) за програмою ЄС ЕРАСМУС+!

        19 квітня 2023 року у м. Тбілісі (Грузія) розпочалась перша трьохденна зустріч учасників Проєкту Ерасмус+ "BEM – Beyound Europe with Micro Credentials" у зміншаному форматі.
        Держави - учасники Консорціуму ВЕМ: Вірменія, Грузія, Німеччина, Норвегія, Північна Македонян, Сербія, Україна, Чорногорія.
        Перед початком основної сесії засідання, кожен учасник Програми презентував свою установу, організацію, заклад освіти, основні функції колективу та напрямки роботи.
        Проєкт BEM - це передача досвіду Європейської кредитної системи професійної освіти і навчання з питань розроблення мікро кваліфікацій.
        Мета проєкту - полягає в тому, щоб відобразити їх у країнах, що не є членами ЄС, та адаптувати їх до відповідних місцевих умов.
  • Мікро кваліфікації допомагають створити ще один «міст» між освітою (професійна і вища) та ринком праці.
  • Мікро кваліфікації відкривають доступ до освіти та професійного розвитку для людей, які досі були недостатньо охоплені системами освіти. Приклад: учні структурно слабких регіонів, батьки-одинаки, некваліфіковані працівники, люди з потребами у підтримці, біженці, переміщені особи тощо).
  • Мікро кваліфікації BEM можна використовувати у професійній (професійно-технічній) освіті, як додаткову кваліфікацію або для підтвердження та визнання неформального навчання.
  • Мікро кваліфкації сприяють розвитку навчання впродовж життя громадян.
  • Україні мікро кваліфікації допоможуть швидше відбудувати країну.

       Едуард Гончаров, представляв через онлайн трансляцію колектив НМЦ ПТО у Донецькій області, як учасника Проєкту.

ДАЛІ БУДЕ!
 
Переглядів : 77