Версія для друку
Понеділок, 10 квітня 2023 14:02

ВІДБУЛОСЬ РОЗШИРЕНЕ ЗАСІДАННЯ ПРЕЗІДІЇ ТА РАДИ ВАПП!

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)
         7 квітня 2023 року відбулось планове розширене засідання Всеукраїнської асоціації працівників професійної (професійно-технічної) освіти під головуванням Катерини Мірошниченко, Президента ВАПП.
         Протягом засідання учасниками були розглянуті наступні проблемні питання професійної освтіи України:
1. Про основні напрямки та результати діяльності ВАПП у І кварталі 2023 року - Мірошниченко К. Б.,Президент ВАПП.
2. Законотворча діяльність Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та новацій у сфері професійної освіти, інновації та врегулювання проблемних питань для збереження й модернізації підготовки кваліфікованих кадрів - Луцька А. В., представник підкомітету з питань професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.
3. Пріоритетні напрямки розвитку професійної освіти у 2023 році: виклики та шляхи їх подолання Коваленко С. П., державний експерт експертна група з питань управління та державно-приватного партнерства директорату професійної освіти МОН України.
4. Інформація про вклад закладів професійної освіти в розрізі регіонів у наповненні освітнього контенту платформи «Світ професій» - Колишко Р. А., директор Інституту професійних кваліфікацій Конфедерації роботодавців України.
5. Обмін інформацією про стан, проблеми та можливі напрямки їх врегулювання для забезпечення ефективної діяльності закладів професійної освіти у період воєнного стану:
- потреба у прискореному прийнятті Закону України «Про професійну освіту» - Саврук О. К., Петрович В. С.
- загрозлива ситуація із формуванням регіонального замовлення на підготовку кваліфікованих кадрів, зокрема для закладів Луганської та Донецької області - Грошева В. М., Гончаров Е. В.
- врегулювання питання використання земельних ділянок закладів професійної освіти - Гріненко В. В., Українець В. М.
- проблеми підготовки водіїв автотранспортних засобів, трактористів-машиністів на базі закладів професійної освіти - Недашівський Р. М., Саврук О. К.
Представники обласних асоціацій ВАПП
6. Інформація регіональних осередків ВАПП щодо стану, проблем, досягнень та перспектив розвитку професійної освіти.
Учасники засідання Президії ВАПП
7. Різне:
- про обрання на посаду Віце-президента ВАПП;
- про прийняття до складу ВАПП колективу Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернівецькій області;
- про звернення ВАПП до Міністра освіти і науки України з пропозицією робочої зустрічі для обговорення проблем професійної освіти;
- вітання членів Президії ВАПП з перемогою у конкурсі на кращі випускні роботи ЦІППО УМО НАПН - Сергеєва Л. М.
- про стан формування інформаційних блоків щодо результатів діяльності волонтерського руху закладів ПО та участі випускників і працівників закладів ПО у складі Збройних Сил України та підрозділах Територіальної оборони України;
- інформація про процедуру нагородження відзнаками ВАПП та ситуацію із виготовленням нагрудних знаків;
- про стан банківського рахунку ВАПП станом на 01.04.2023 р.
та обговорення пропозицій щодо основних напрямків його використання;
- прийняття проєкту рішення Президії ВАПП від 07.04.2023 - Мірошниченко К. Б., Президент ВАПП.
Переглядів : 152