ДНЗ «Костянтинівське ВПУ» у святковому вирії Різдвяного дива

15 січня 2020 року на Донеччині у Краматорську відбувся IV Обласний фестиваль різдвяних традицій «Різдвяне диво».

Четвертий рік поспіль на святковому фестивалі колектив однодумців із ДНЗ «Костянтинівське вище професійне училище» показують свій професіоналізм і командний дух, неперевершену творчість і оригінальність, щирість та щедрість.

Чи можливий успіх без командного духу? Можемо з упевненістю сказати, що ні, неможливий. За лаштунками підготовки до Обласного різдвяного  фестивалю завжди стоїть велика командна робота співробітників та здобувачів освіти із закладів П(ПТ)О. Саме робота у команді однодумців і професіоналів має вплив на позитивний результат.  За таким принципом працюють адміністративний, педагогічний та технічний персонал у Костянтинівському вищому професійному училищі.

В цьому році наша команда вирішила взяти участь у двох номінаціях «напої» та «десерти». Робота була інстальована у вигляді Різдвяного ярмарку із солодкою ялинкою, шишками, сніговиками, гарбузовими кексами, пряниками, пончиками, желейними колонами та справжньою зимовою ковзанкою від Костянтинівського ВПУ. Відвідувачі ярмарки мали змогу скуштувати справжній різдвяний пунш, узвар і всі представлені десерти від Костянтинівського ВПУ. 

       Робота колективу Костянтинівського вищого професійного училища зайняла почесне І місце у номінації «Десерти» та ІІ місце у номінації «Напої». За що нагороджена відповідними дипломами.

 

   15 січня 2020 року Державний навчальний заклад «Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище» взяв участь у традиційному щорічному обласному фестивалі «Різдвяне диво».

     Творча команда училища презентувала свою тематичну виставку у конкурсі на кращу Різдвяну страву в номінаціях: «Кутя» та «Десерти», а також представила майстер-клас з виготовлення янгола-мотанки.

 

     Майбутні кухарі, кондитери з наснагою і фантазією приготували улюблену українську обрядову страву - кутю різних регіонів нашої країни: київську, лемківську, одеську, житомирську, донбаську, закарпатську та полтавську. На столі «Різдвяні смаколики» красувалися духмяне імбирне печиво, барвисті пряники, хрусткі вафлі та ніжні меренги. Учні-офіціанти показали новітність у сервіруванні різдвяного столу та пригостили учасників і гостей фестивалю.

     За результатами конкурсу ДНЗ «Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище» нагороджено дипломами за зайняті перші місця у заявлених номінаціях.

 

 

ДПТНЗ "Краматорський центр ПТО" на обласному фестивалі «Різдвяне диво»!

Є у бурхливій низці зимових свят особливий день. День, коли, як кажуть, відкриваються небеса і голос кожної людини, яка просить про диво, буде почутий. Звичайно ж, це світле свято Різдва Христового.

Спрадавна на Україні існувала світла традиція вітати один одного з Різдвом Христовим, бажаючи щастя, здоров’я, миру, довгих літ і достатку.

Доброю традицією стало  проводити у січні обласний яскравий, національний фестиваль «Різдвяне диво».

Цьогоріч фестиваль відбувся 15 січня 2020 року у палаці культури ПрАТ НКМЗ. Святкове дійство розпочалося з різдвяних страв. Кожний навчальний заклад приготував щось смачненьке.

         Українське Різдво пов’язане з віковими традиціями, тому творчий колектив навчального Центру підготував на розсуд журі 12 різдвяних страв, Страви для святкового столу обирали зі змістом, кожна з них щось символізує, а готували з урахуванням  національних традицій.

Кутя - головна страва, з якої починається різдвяна трапеза. Вона символізує достаток і благополуччя в будинку і завжди робиться солодкою - з медом, маком, сухофруктами, цукатами, цукром, узваром - щоб усій родині весь наступний рік солодко жилося. До приготування куті наші кухарі завжди ставляться особливо, готують з любов’ю, натхненням.

Членів журі та гостей частували смачнющими варениками, оригінальним оселедцем, овочевим вінегретом, печеною качкою, корисною фаршированою рибою, кулеб’якою з капустою, пиріжками з квасолею, печеною картопелькою з грибами. На десерт кухарі приготували неперевершену випічку - імбирні пряники. Журі високо оцінили і різдвяні страви, і оригінальну презентацію нашого різдвяного столу. У номінації «12 страв різдвяного столу» ми посіли 1 місце.

Але Різдвяне диво на цьому не закінчилося. Воно мало своє продовження на великій сцені палацу культури. Творчий колектив навчального Центру відкрив святкову програму у номінації «Колядки та щедрівки». Не дивлячись а хвилювання, діти змогли донести колядницький дух, веселий настрій та традиції цього свята. У цій номінації ми посіли ІІ місце.

Вітаємо з блискавичною перемогою наш творчий колектив!

 

15 січня 2020 року в Палаці культури і техніки НКМЗ, м. Краматорськ відбувся обласний фестиваль Різдвяних традицій «Різдвяне диво». Державний начальний заклад «Бахмутський центр професійно-технічної освіти» прийняв участь у фестивалі у конкурсі на кращу Різдвяну страву в номінаціях: кутя, вареники, напої, десерти. У всіх чотирьох номінаціях команда учнів закладу посіла перші місця, отримавши дипломи за кожну номінацію.

На Донеччині відбулося засідання педпрацівників зварювального профілю з розробки завдань обласного етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів ЗП(ПТ)О за професією «Електрогазозварник»

На виконання плану роботи НМЦ ПТО у Донецькій області на 2020 рік, з метою організації у 2019/2020 навчальному році обласного етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійної (професійно-технічної) освіти за професією «Електрогазозварник», 16 січня 2020 року базі ДПТНЗ «Краматорський центр професійно-технічного освіти» відбулося засідання педагогічних працівників ЗП(ПТ)О відповідного напрямку з розроблення теоретичних і практичних завдань конкурсу.

Під час робочого засідання Світлана Ревякіна методист НМЦ ПТО у Донецькій області запропонувала членам творчої групи визначитися з компетенціями зі спеціальних предметів професії «Електрогазозварник», а потім приступити до розгляду тестових завдань теоретичного етапу конкурсу. В процесі обговорення учасники обмінювалися думками та досвідом роботи. Розробили технологічну карту практичного туру, розглянули критерії оцінювання конкурсних завдань.

Робота творчої групи була цікавою, плодотворною та результативною.

Учасники виразили подяку керівництву ДПТНЗ «Краматорський центр професійно-технічного освіти» за створені умови для проведення засідання.

Різдвяно-Новорічні свята в Маріупольському ВМПУ

     Посівання на Старий Новий рік – це давній обряд, який проводили наші предки, щоб збільшити урожай наступного року. Саме тому, з метою ознайомлення учнів Маріупольського ВМПУ з традиціями українського народу, розвитку інтересів учнів до народної творчості та збереження поваги до наших звичаїв та традиції 14 січня 2020 року учні гр. 30 під керівництвом майстра виробничого навчання Тетяни Чупир вітали освітян Маріупольського ВМПУ зі Старим Новим роком та бажали щастя, здоров'я, добробуту та миру кожному.

      А з Новим роком учнів 26 та 27 грудня 2019 вітали учні-члени "Творчої майстерні" під керівництвом викладача Віри Моісеєнко. Новорічний квест з Дідом Морозом, Снігуронькою та Ялинкою, яких талановито грали Вадим Петров, Анастасія Тітухіна та Ольга Крайня, позабавив учасників та додав новорічного настрою.

 

MONnillcomsieneducnillnapnunillprofua bnillptoinuanillpedpressa